Varit lite lat...

på uppdateringsfronten på sistone ! Det beror inte på att jag inte har haft tid, för det har jag ! Jag har nämligen varit ledig i nästan en vecka... Kanonskönt, men har ändå haft att göra hela tiden, som vanligt.

Jag tänker inte rabbla upp allt som har hänt under veckan, bara det viktigaste:

1. Har varit till doktorn, ska få en 24-timmars mätare påkopplad på mig nästa vecka. Vet inte om det blir nåt annat resultat, det känns ut som att ja inte riktigt blir trodd när jag åker dit och blir undersökt...

2. Har målat mina trädgårdsmöbler i stugan, knallblåa, blev jättefina.

3. Har sovit, sovit och sovit...

4. Kommer inte ihåg något mer, jo, har läst 3 böcker under veckan som gått, och ser att jag har saknat det i massor.

Nu jobbar jag natt igen, dom sista 8 nätterna, innan jag ska börja mitt nya liv, vad det nu är...
Jag kanske blir lite mer ledigt, men det är bara kanske, vi får väl se, jag lovar att hålla er alla uppdaterade !

Annars ser jag fram emot att träffa alla i Karungi, alla i Kalix och alla i Övertornea i slutet av augusti, jag utlovar som vanligt god mat !

Blogga på !

Efterlyses....

bra boktips !! Tänkte ta mig någon liten ledig timma i hängmattan och behöver besök förutom min kära mp3-spelare ! Lämna tips... Tycker om biografier, sanna historier, deckare och liknande...

Förresten, vet ni vilket datasnille jag börjar bli ! Nu kan jag ladda ner musik, och ladda in den på min lilla mp3 ! Förut åkte jag till brorsan och han gjorde det åt mig, men nu kan jag själv. Och det bästa av allt: maken kan inte alls !! Så ni kan tro att jag briljerar !

För övrigt går livet sin gilla gång här i Överkalix, jag jobbar nu inatt sen ska jag ta semester i 8 dagar ! Perhaps: en liten bikertur norrut...förhoppningsvis till Norge! Bara vädret tillåter, vill säga. Annars kanske man får besök av Bull Mchanan i "the cottage" och en kall öl eller lite vin, vi får väl se. Fortsättning följer...

Annars håller sig mitt blodtryck stabilt: alldeles för högt ! Fick nästan inte komma till doktorn heller, denna VC här på orten är lite konstig, man får kämpa sig till en läkartid. Och till saken hör att det är inte ofta undertecknad är till doktorn, och då har hon ställt diagnosen själv ! Känns det igen, vårdpersonalen... Men kontentan av det hela blev att jag ska till doktorn nästa fredan den 28:e, så får vi väl se vad hon säger. Ska till en doktor som heter Pamela (inte Andersson, tack och lov). Fortsättning följer...

Vi ses på bloggen.
p,s. jag vet att jag är dålig på att kommentera, men jag tänker på er alla, varje dag...

Blogga på.

Lite av varje...

Nu är marknaden i Överkalix slut för det här året ! Och som vanligt hände det inget speciellt för oss, jag har jobbat och jobbar fortfarande natt och maken håller ställningarna hemmavid.

Har inte heller handlat något, jag har ju allt jag behöver hemma... Men i förra veckan var maken och jag på en mycket trevligt middag hemma hos sommarstuguägarna M och H hemma i byn, det var bra att ha cykeln när vi skulle hem på natten kan jag säga... Smakade (och drack upp hela)världens godaste drink ! Förmodligen vet ni andra vad jag pratar om när jag säger något fruset med te och sprit, liksom en slush... Har ingen aning om vad den heter ?

Annars händer det inte så mycket, måste gå till VC och doktorn i morgon, för jag mår inte så bra egentligen, och jag kan tala om att jag går inte till doktorn i onödan. Mitt blodryck har nämligen rusat i höjden och det inte lite... Vi får väl se vad som händer och sker. Har inte så mycket nytt att berätta, så bloggen får vara slut för denna gång.

Ullis, dina varor levereras när du vill !
Catta, jag ringer dig ang. din Taco-visning.
Häxan + alla andra, visningen är kl 19.00 ! inget annat..
Maria, jag ringer imorgon kväll.

Blogga på !

Sitter nu...

på jobbet igen... Jobbar en extra natt, en av 3 den här veckan. Annars skulle jag ha varit långledig. Men det är ganska bra kulor i börsen och sen har jag svårt att säga nej om någon frågar mig om jobb !

Veckan som har varit har gått i lugnets tecken, fast lite småjobb har det allt blivit. Vill säga välkommen till min nya återförsäljare i Svappavaara ! Hann med ett besök där på torsdag, och besök hos M och H i deras sommarstuga på kvällen. Vi hade så tur att vi fick köpa ett myggtält av dom, så nu under dagen, efter jag har sovit några timmar, skall det bli till att resa tältet.

Jag hoppas att ni såg alla happisar och karungisar att träffen hos Häxan inte blir av förrän den 21/8 kl 18.00 !! Men då utlovar jag smarriga saker¨... Bull har under veckan som varit "sadlat" om, vill jag lova. Jag fick ett SMS från Bull Macahan och då kanske ni förstår att hon har varit i The Wild West för ett besök. Just nu är hon på gång mot Höga Kusten semester, men väntas hem om en tid.

Själv gjorde jag ett besök på Pajala marknad. Som vanligt mycket att se på, men det enda som inhandlades var 4 smörknivar i trä som ska skickas till Australien och lite vaniljfudge, inte alls vv-vänligt men mycket gott !!

Jag är inte så bra på att kommentera era bloggar, men ni vet att jag tänker på er ändå ! Väntar nu bara på lillasysters uppdatering... Kanske efter helgens barnkalas.

Blogga på.

Rallarmarschen är över...

för det här året !! Som vanligt varmt, svettigt, roligt, tungt, lätt och mycket trevligt i glada vänners lag ! Tänk att det i år var 5:e gången jag gick det, och det utan att ha tränat en enda meter och väger alldeles för mycket. Men man orkar alltid gå...

Vi startade kl 07.00 från Överkalix. Ursprungligen skulle vi ha varit 26 gångare, 24 som skulle gå 23 km och 2 som skulle gå 44 km, men 4 stycken fick förhinder i sista sekunden. Nå, vi andra åkte. Dom som skulle gå 44 km startade vandringen kl 06.00 nere i Gällivare, men vi andra startade vid rallarstigen, stubbaområdet, vid 09.00. Jag gick som vanligt i sista gruppen, man måste ju kolla så att alla kommer i mål. Jag hade med mig Kate, Rob och Barb, våra långväga gäster från Australien. Första timmen gick kanon, sen blev det matrast. Man behöver dricka mycket, samt äta lite stekt fläsk (för saltets skull) och det serveras ju mat efter vägen vi 2 tillfällen. Men mellena första och andra matplatsen är det 10 km, och man är rejält slut och hungrig innan sista rasten. Där är det viktigt att man sitter ner en stund, dricker mycket och äter lite salt mat, för sen bär det av uppför ett 1000 meter högt berg !

Innan andra matpausen, hann en av tjejerna från Porjus ramla rejält. Hela armbågen såg ut att vara av och hon var rejält chockad. Men det enda som var att göra för henne var att vända tillbaka 3 km och sedan hade dom tillkallad ambulanshelikoptern. På andra matpausen fick jag plåstra om Robs fötter, som hade fått rejäla blodiga blåsór på utsidan av hälarna. Men det dom glömde var att äta lite salt fläsk, utan dom tog bara en energibar, och det är alldeles för lite. För vi hade ju 10 km kvar till mål...

5 km från mål så trodde jag inte att Rob och Barb skulle klara det... dom vinglade, och lyfte knappast fötterna från marken, så det blev en snubblannde gång. Barb så också att barren på tallarna växte och att stenarna på markne smälte !! Saltbrist med andra ord ! Tur som var hade jag med mig grönt te tabletter och mycket vatten. Så vi tog oss i mål. Jag har inte en blåsa, men som vanligt kändes det i höfterna igår att jag hade gått långt ! Men Barb och Rob ?? Ja, dom har åkt tillbaka till Australien igår, och dom kunde knappast gå !!

Nå, detta var min 5:e gång, jag blev fotograferad och ska få något slags diplom hemskickat och naturligtvis så arrangerar jag en resa nästa år också !

Nu vet ni alla att planera in den första lördagen i juli, då går rallarmarschen 2007 och jag räknar med sällskap av många bloggare. Ta er bara till Överkalix, så lovar jag en billig resa, gott sällskap, god mat, en clear shot, diplom, fika, och en t-shirt för bara ca 300 kr !

Ha det gott.
Blogga på.