Fler bilder...

 Treriksröset med Brigid och Elise

 Elise framför hytten i Tromsö som vi hyrde en natt

 Mina fötter i en svinkall fjällbäck i Tromsö

 Tänker mycket på Paris just nu, längtar bort.... Planerar att åka till Rom och Venedig  maj 2009 !

Hej igen...

Regn, regn och regn !! Nu vill jag ha några fina höstveckor med vackra färgen, kalla nätter och strålande sol... Så att vi orkar med den kalla vinter som faktiskt kommer fortare än vi anar !

Här hos oss har vi nu en ny familjemedlem: Mai från Tokyo. Hon kom hit på fredagkväll, alldeles slut efter många timmars flyg och är så förundrad över all natur, vattnet och skogarna ! Tänk att komma från området Tokyo med 31 miljoner människor och landa i kommunen Överkalix med ca 3600 innevånare.

På måndag börjar skolan för dom, Lisa från Tyskland, Chiara från Italien och Mai. Spännande !

Har lite skrivtorka idag, så här kommer lite bilder istället från sommren.





VAR MED OCH TÄVLA !


Jag är inte så jättebra på att sätta in foton i min blogg !

Det ser jag nu ! Men jag hoppas att ni kan se lite av bilderna i alla fall. Jag ska försöka lära mig lite mer. Annars då ?
Jo, sommaren är nog slut nu, det känns ut som att det är lite "för-höst", men det är ju den tiden jag gillar så mig gör det ingenting.

Sommaren for fort, som vanligt. Jag har jobbat som vanlig.... Både på mitt vanliga jobb på hotellet och sedan på mitt gamla jobb på halvtid under juli månad. Samt att jag har jobbat lite med studenterna. Jag har ännu olöst en värdfamilj till Mai från Japan, hon kommer nästa fredag ! Men i värsta fall, så hamnar hon här hemma hos oss, delar då rum med Elise.

Jag ska försöka sätta in lite bilder i nästa inlägg från sommaren som gått, jag har ju hunnit med en resa till Norge också med studenterna ! Nästa resa går till Köpenhamn i slutet på september, sen Stockholm i oktober och sen.... Lyx-resa till Turkiet i november för att fira makens 50 års dag ! All Inclusive och boende i en de luxe VIP svit för oss båda ! Skööönnt....... Längtar mycket till dess. Studenterna får då stanna hemma, och bo hos någon av våra extra-familjer.
Sen börjar året vara slut, få se hur mycket som hinner hända tills dess, jag har ju lärt mig att man inte ska planera så mycket i framtiden. Ta dagen som den kommer !

Vi hörs.
Bl

Lite bilden från Paris och framåt.... våren och sommaren 2008

Floden Seine flyter genom hela paris.   Paris by night ! Turistbåtarna på floden Seine går hela kvällar, att se Paris från vattnet är en upplevelse ! Vi åkte med båten den sista kvällen vi var där.
                                                 Ni har väl läst eller sett filmen "Da vVinci koden" ? Detta är glas-pyramiden utanför Mona Lisas hem, Louvren. Otroligt    stort, och mycket vackert i solnedgången.
                                                                                                                                                                                         Triumfbågen, med en massa folk högst upp.
       Sen kommer förståss Eiffeltornet. Otroligt att man kan bygga nåt sånt.         Trafiken i Paris är hemsk !
                                        Vi var endast upp till första våningen och folk ser ut som myror
                                        därifrån. !

   Elise och jag                                             Kommer ni ihåg ringaren i Notre Dame ? Detta är Notre Dame, fast ringaren så vi inte till !

 Nästa dag blev det en tripp till Disney world. Detta är ingången och samtidigt ett svindyrt hotell.  Disneyparaden genom staden !

 Elise och Lisa i ett färgglatt kort !      På kvällen blev det ett besök i närbutiken, ca 40 kr för ett Bourdeux vin !

 Detta kunde man också köpa i butiken...       Detta är hemma hos Mona Lisa, inne i Louvren. Otroligt mycket folk, och otroligt stort !

 Så här ser Mona Lisa ut, den är skit liten !      Sista kvällen blev det en middag upp i Eiffeltornet. Mycket gott och en fin utsikt.

 Detta är min dessert. Opéra ala Eiffel...      Hela gänget samlat, det blåste jättemycket så där högt upp.

 Varje kväll kl 22.00 och 23.00 tänds hela Eiffeltornet som en glimmande julgran. Jättefint.     Så var årets student resa slut. Vi åkte med Air France, och det flygbolaget kan rekommenderas varmt. Nu planerar jag nästa studentresa som ska gå under våren 2009, men jag vet inte var än ? Kanske Rom eller Barcelona ? Den som lever får se....