Kungens födelsedag...

Ja, ni har väl inte glömt bort att fira kungen, för han fyller nämligen 60 år idag ! Själv firade jag igår, på hotellet i Överkalix, tillsammans med mina syskon. Tyvärr kunde inte alla komma, men mer än 50 % deltagande var det ! Kanonroligt, både showen (Wallmans salonger), maten och alla glada människor. Vi hade även med oss studenten Kate från Australien, så många fick tillfälle att prata engelska.

Annars har det väl inte hänt så mycket under veckan. jobb med Oriflame, jobb med Alpnaering (har en visning i gällivare den 16/5 och en i Haparanda den 21/5, är det någon som vill komma ??), jobb med VV, jobb på sjukhemmet och jobb med Explorica (studenterna). Och det är studenterna som har upptagit min mesta tid den här veckan. Det går jättebra för en av dom och inte alls för den andra... Vi får väl se vad som händer, det är en alldeles för lång story för att skriva ner den här. Hade en mycket trevlig stund i Kalix i tisdags, träffade lite bloggare och gamla VV ! Tack för att jag fick komma !!!! Vi gör väl om det här i slutet av sommaren, med en Barbeque-träff !

Idag då ? Ja, det blir väl en tur till majbrasan, och sen tror jag att jag åker till stugan, längtar dit... Tur att det bara tar 20 minuter dit med bil. Blir man less åker man hem, längtar man dit, så åker man dit, även om det bara är för några timmar.

Obs!!! Alla som vet vad points är: grilla inte korv ikväll !! Jag väntar på pointsrapporten, kommentera gärna.

Blogga på.

Ja, jag ska...

Har bara inte idas blogga nåt nu på några dagar. Bara inte haft lust. Tänker mycket på hur jag ska jobba till hösten. Naturligtvis har jag drömmar, men om det går att leva på drömmarna återstår väl att se. Nåväl, vi har nu inatt som varit sovit första natten för i år i stugan, jätteskönt ! Men det var inget vidare väder idag, jag hade tänkt skotta fram grillplatsen, men det var så kallt så vi packade vid 12-tiden och åkte hem.

Hemma ser det ut som bara den ! Som vanligt... Massor med VV-grejer, Alpis-grejer och Oriflame-grejer. Jag fick i alla fall packat för VV i Kalix imorgon, samtidigt som jag tog fram köttfärs för att rulla köttbullar. Ja, ni hörde rätt, nu på gamla dagar har jag börjat rulla köttbullar för hand. Kanongoda blir dom också. Ni i Happis ska få smaka på dom den 21:a när jag kommer till er. Ni glömmer väl inte att räcka upp handen till Eira ?

Nej, nu ska jag lägga mig för kvällen. Inte för att sova, men jag tycker att det är så skönt att ligga och läsa jättelänge på kvällarna.

By the way, till helgen ska jag+maken och alla mina syskon med repektive på hotellet här i Överkalix på Wallman Salonger showen ! Kanonroligt kommer det att bli, det har jag redan bestämt.

Blogga på

Nu är påsken snart över...

för det här året. Den startade med dåligt väder och slutade med ännu sämre väder ! Tur att man har jobbar hela påsken och tjänat en massa pengar (ha,ha)! Sitter nu på jobbet sista jobbarnatten för ett tag framöver (tror jag) och har en liten fikapaus. Det är ganska lungt än så länge, men klockan är bara 23.45 så allt kan hända...

Vi har inte gjort något speciellt under helgen, bara varit hemma och jag har faktiskt försökt att börja röja lite hemma... Kan behövas !

I morgon sover jag till ca 14.00, då väntar post och bankärenden, ska bla skicka iväg ett paket till Barb i Australien som fyller 50 år inom kort. Ska bli spännande att träffa henne och hennes make till midsommar när dom kommer hit. Hoppas att alla ni har haft en trevligt påsk ! Pointsrapport väntar jag på från alla som känner sig träffade !

Blogga på.

Ont i benen

har jag idag ! En stormfylld dag av slalomåkning på Ylläs ski i Finland genomfördes igår. Dagen startade redan 06.00 och tidigt på förmiddagen var vi där, stormvindar blåste vid foten av fjället och högst upp var det ännu värre ! Men skam den som ger sig... Visst åkte vi hela dagen, men vi höll oss till röd pist (dom svarta var stängda). Otroligt hur en by kan vara uppbyggd runt en sportort. Tänk bara vilka souvenirbutiker som finns, och vilka priser man betalar för allt skrot. Nå, Kate fick sitt lystmäte vad gäller renar och älgar.

På hemväg stannade vi i Kolari för att köpa blommor till Kates värdmamma som fyller år idag. Konstigt, prata engelska i finland, fast vi och finnarna kan svenska ! Men det kändes lättare att rent köra engelska istället för att jag pratar svenska med en finne och sendan översätter till engelska för en australienska !! Hänger ni med ... Inte lätt det här.

Kontentan av det hela blev, att dit åker vi gärna igen, men då med bättre väder i ryggen !

Idag börjar jobbarhelgen, med ett pass från 12.00 - 20.15 och imorgon + söndag 07.00-16.00 i köket. Tänk inte på mig, skitväder ute och jag tjänar lite x-tra kulor...

Nina, klart att du ska ta jobbet för visst klarar du av det !!! Grattis !!!

Blogga på

Nu är det stängt...

i Gällivare efter 9 och ett halvt år !! Sorgligt men sant... Fick lite blommor och blomstercheckar av snälla medlemmar (alla är snälla!) och jag bjöd på kaffe och lite fruktsallad med turkisk honungsyoghurt till. Höll mig, men i bilen på väg hem grät jag lite... Annars var det en strålande dag, om man nu ser till vädret. Blött så det föreslog i hela Gällivare med omnejd.

Jag har precis suttit och läst om lille Tilleman på aftonbladets hemsida, och förvånas över vilken livsgnista en så lite kan ha ! Då grät jag lite till samtidigt som jag också har Luleå-familjen i tankarna, 1 vecka nu sedan dom miste sin son... Jag förstår inte att jag har blivit så känslig nuförtiden, speciellt efter min egen sjukdomstid, det behövs bara ibland att jag läser något eller tänker på något ledsamt så flödar tårarna. Nå, det skadar väl inte...

Imorgon gäller Luleå och den sista gången på F21. Men dom kommer jag alltid att minnas genom det vackra äppelträd som jag fick för några år sen, nu väntar jag mig att det ska blomma i år !

Lämna pointsrapport den som vill....

Blogga på

Ny dag idag också !

Klart det blir en ny dag igen ! Men någon mer snö ville jag inte ha. Tänkte åka till stugan idag, bara för att mysa lite,men jag tror inte att jag ids gå ut ens.

Vad har hänt då sen sist ? Jo, så mycket så jag inte ens kommer ihåg det ! En alldeles vanlig VV-vecka, tyvärr måste jag sluta i Gällivare nu på tisdag, och jag vet inte hur det ska gå. Förmodligen får jag gråta lite... Annars så är jag igång som studiecirkelledare hos ABF, jobbar med Oriflame (vill någon ha en visning av vårens produkter ?), jobbar med hälsokosten och kryddorna (massor med visningar på gång, säg till om ni vill delta i en provsmakningskväll, just nu många inbokade runt om i länet), jobbar med mina studenter. Och det är just det som har tagit så mycket ork och energi från mig den här veckan, för nu är bägge två i den berömda svackan!! När man ifrågasätter allt, ex. vad man kunde ha hemma i Australlien istället för här, vad man kunde ha i Stockholm istället för här etc. + att en av dom inte har det lått pga vad han har med sig i bagaget hemifrån Australien ! Dessutom har han skolkat från skola ett antal gånger, senast i torsdag, men då tog det hus i helsike !! Jag har inte varit så arg på mycket länge, killen fick en rejäl avhyvling, så 18 år som han är, och provar han att skolka en gång till, så ska jag dra dit honom i öronoen eller i håret ! Ja, lätt är det inte att bli "mamma" vid snart 45 och det till två 18-åringar...

Till påsken ska jag jobba på sjukhemmet, ser framemot det, jag tycker det är sååå trevliga arbetskamrater där + alla boenden också ! Maken får göra vad han vill...

Kajsa, han har aldrig haft skägg, möjligen stubb då nång gång. Och jag hade skyhöga klackar på skorna, tycker om skooor.... Men har fått gå i gympadojjor resten av veckan!

Catta, en uppdatering över helgens points saknas !

Blogga på

Så här ser maken ut....

Så här ser maken ut....


Stockholm i mitt hjärta...

Stockholm i mitt hjärta...


Schlager artister...

Schlager artister...


Anna och David

Anna och David


Jag och en av tjejerna från södra Sverige på Oriflame gala !

Jag och en av tjejerna från södra Sverige på Oriflame gala !


ÄNTLIGEN....

så kommer det en uppdatering över allt som hänt sedan sist !!

1. Galan: Superbra, Supertrevligt, Superboende, Supermänniskor och Supermycket champagne !!! Och jag som inte ens tycker om champagne, men efter 2 glas är det inte så dåligt. Uppstassad till tänderna startade galan kl 16.30 med 2 glas champagne inne hos RC Maritha på hennes rum. Fortsatte på Operaterassen med 1 glas till och mingel med alla trevliga människor från hela sverige.
2. Maten: Viktigt med god mat!
- Förrätt: Skagentoast med ett glas vitt vin, många p blev det....
- Varmrätt: Oxfilen med potatisgratäng och murkelsås samt ett glas rött vin, ännu mera p blir det...
- Efterrätt: Björnbärssorbet, vaniljglass och maränger samt ett glas desservin, för många p blev det....
Men gott var det !!
3. Kläderna: Nästan alla var klädda i festkläder, ett undantag så jag. Vi var 144 st från hela Sverige, då var det ca 75 säljare, resten var personal från Malmökontoret och en dels säljares respektive. Aftonklädslarna överglänste varandra, bilder kommer...
4. Kändisarna: Det bästa på hela galan ! Det började med att galan gick i schlagerns tecken, vårt bord hette ex. Roger Pontare. Vd Marie med pesonal spexade och sjöng, ex. som Abba och höjdpunkten var när vd Marie dansar en pasodoble med Mats utklädda till Anna Book och David Watson ! Tänk er: VD Marie ser ut lika som jag, lika tjock och lika många valkar !
Vi jublade!! Och när dom går ut från scenen så kommer dom riktiga Anna Book och David in !!Ännu mer jubel och en fantasktisk dans ! Men det var bara starten, vi hade tur att sitta invid scenen: Sanna Nielsen, Fame-Jessica, Fame-Magnus och Andres Estecce.. En otroligt underbar kväll !!
Bäst då: Sanna Nielsen, helt klart i klass med Carola !! Jag är mycket imponerad.

Kvällen slutade i en taxi vid ca 24.00, trötta mätta och belåtna. Resten av helgen då ? Jo, shopping, god mat, ännu mera vin, underbar lyx från hotellet och Oriflame i form av presenter, choklad och vin..

p.s. Jo, jag var upp scen, fick en medalj OCH ännu mer roligare: maken var också upp på scen och blev premierad som stödjande resp. fick ett par manschettknappar !

Resten av veckan kommer imorgondagens blogg, jag tycker det räcker nu, ska äta lunch med Kate på hotellet 11.30 idag, bäst att klä på sig.

Blogga på

Orkar inte...

skriva nån uppdatering om galan ikväll. Är supertrött, det tar på krafterna att frottera sig med kändisarna. Ni hörde rätt, kändisarna!! För det var en kändistät gala, det kan jag lova. Ni får nöja er så, tills imorgon, då kommer en fullständig rapport !