Uppdatering innan galan.

Ännu en vecka lider mot sitt slut !! Imorgon bitti sätter vi oss på flyget till Stockholm för galan på lördag. Jättespännande och lite nervöst för min kompis M sa: kanske du måste upp på någon scen. Och tänk om... då kommer jag att snubbla, det vet jag !

Annars har veckan varit hektisk, jag har bokat in visningar, mässor och besök med mina nya jobb. Och idag har jag haft ett möte med TRR (trygghetsrådet) ang. min framtid. Men dom hade inte så mycket att tillföra, jag fick i alla fall ett "bollplank" som heter Jonny som min coach och vi hade ett mycket bra samtal, han tyckte att alla mina ideer var super !! Det känns jättebra, kanske allt realiseras då som jag vill det. Lunch på symphonie, kanonmat, fräscht, gott och mycket mättande. Mellansyrran var nyss hit för att kolla på klänningen och talade också om att den 13/5 blir det en inspirationsdag med Korpen här i Överkalix. Välkommen alla att prova på lite nya gympa-former. By the way: finns det någon i närheten av Överkalix som kan Yoga ? Jag behöver lite...

Vi har också fått klart med att Kates mum and dad, Rob och Barb kommer hit i början av Juni. Vi planerar redan nu en tripp till Narvik med dom. Jättespännande att träffa dom, är dom bara lite som Kate, så är det helt underbart för tryggare och goare flicka får man leta efter ! Ove passar henne noga, för han ska kolla så hon inte tar vilken kille som helst ! Han kollar upp alla som bara ser åt henne! Värre än en farsa...

Uppdatering om galan kommer på söndag kväll.
Blogga på.

Ny vecka igen...

blir det imorgon. Då väntar en VV-klass i Kalix (Heja Catta!!. Idag har jag haft min första visning av kryddor, mat och hälsokost. Tyvärr var det inte många som kom (saknade mor + syrrorna bla, hmmf..)men det innebär ju att vi som kom fick så mycket mer mat att äta ! Det som inte är roligt med sånt här, är att endast ett fåtal personer hör av sig och talar om att dom kommer eller inte. Mycket mat ja,,, men dessa produkter är fettsnåla, sockersnåla och därmed kalorifattiga. Och därmed, kära bloggisar, kan jag meddela, att inom snar framtid blir det en visning i Haparanda. Återkommer med datum och tid.

Annars inget nytt under solen, har jobbat 2 nätter den här helgen och det kändes förra natten att vi drog klockan framåt en timme. Tänk att en timma kan göra mycket.

Imorgon väntar provning av klänning, hämtning av linnet, start av packning för på fredag morgon väntar Stockholm, skönt med lite ledighet. Kolla på TV:n på fredag kväll kl 20.00 TV4, kanske ni ser om maken och jag vinkar till er. Programmet heter Rampfeber. Nog nu...

Blogga på

Naglarna blev....

jättefina !!! Det blev en grårosa ton med stråk av grått och silver över naglarna. Kanonfint !! Som vanligt var det skönt att träffa Nagel-Lena, hennes sätt, hennes personal och hennes lokaler är en skön lisa för själen. Hon kan nu erbjuda ALLT !!! Det slutade med att hon solsprutade mig innan jag åkte hem. Första gången och det ser ut som att jag har varit utomlands i en vecka ! Det här lär ju bli min melodi i framtiden eftersom jag måste akta mig för den riktiga solen.

Annars är allt väl. Sover dåligt när jag jobbar natt, stigit upp kl 11.30 men ska försöka sova en stund innan jag åker på jobbet i natt igen. Få se vem jag jobbar med i natt då... Det är så många sjuka och en del vakanta tjänster att man aldrig vet vem som kommer, inte för att det spelar nån roll, men lite... är man bara 3 personer på 55 patienter hela natten, bör man ju ha lite gemensamt.

I morgon har jag min första visning av hälsokost och kryddor här hemma i byastugan. För ni vet väl att jag kommer att börja dra igång mitt företag igen? Produkterna kommer jag att ha hemma för beställning och åka ut för att ha visningar, grillkryddan och vitlökskryddan skulle Maria ha haft igår vid grillningen. Jag ska även starta min egen utrensningskur som omfattar en månad, en "vårstädning" av kroppen inifrån med en örtkur (drickbar) och mina kära bidrottninggelekapslar för PMS finns nu åter i lager...
Säg till om ni vill ha en visning...

Blogga på.

Ja, ja, ja, ja, ja, jag ska....

uppdatera nu ! Jag har bara inte idas, ibland känns det inte ut som att orken räcker till för allt under veckorna, bara. Men nu är arbetsveckan slut, har precis anlänt hem från Älvsbyn. Tänkte på en sak... det är ju i helgen vi ställer fram klockan igen, nästa vecka har jag ljust hela vägen hem från Älvsbyn.

Annars har det varit en vanlig VV-vecka, roligt som vanligt, att träffa alla medlemmar, alla glada skratt och fina bebisar ! Det är det jag kommer att sakna mest av allt. Jag blev extra glad i helgen som var, när min gamla chef hos VV kontaktade mig, jag undrade så var hon tog vägen. Sen blev jag jätteglad ikväll också, för en vän från Sundsvall ringde, precis i höjd med Töre, och jag har inte pratat med henne på ca 1 år. Av någon underlig anledning hade hon tänkt på mig mycket på sista tiden och blev väldigt förskräckt när hon fick veta att jag varit sjuk. Vi pratade ända till Nilles i Svartbyn.

Jag har gråtit lite idag också... min farbror K-G ringde och berättade att han fått en ny tumör, han har i höstas opererat bort halva foten pga en tumör i ena stortån ! Och nu har han en ny tumör, uppe på låret. Han ska läggas in i Umeå till veckan för operation. Han var så ledsen, grät och det gjorde att jag grät också, för jag vet ju vad han tänker. Pratade med mellansyrran lite efter det och fixade sedan en blombukett med blomsterbud till honom och frun.

Vad händer imorgon ??? Jag ska fixa mina naglar i kalix, äntligen igen ! Jag har saknat det, det lugna, avslappnade sätt som Nagel-Lena har och nu får jag ju se hennes nya salong också. Förmodligen blir dom ganska långa, ljusrosa och med silver istappar ! Detta till galan som går av stapeln nästa helg...

Blogga på.

Jag och maken på ishotellet i vinter....

56676-1


Ny vecka - Måndag morgon...

Ny veckan, igen... Veckorna trillar bara iväg - snart är det jul igen ! Nå, ett tag till innan dess, antar jag. Jag har i helgen jobbat extra på sjukhemmet, skoj som vanligt, man har ju en massa extra energi och ork om man bara är där lite då och då. Men jag förstår den ordinarie personalen, det är ett jättetungt jobb, både fysiskt och psykiskt, jag vet, jag har ju jobbat där tidigare.

Nu väntar en ny vecka. Nya spännande, roliga saker som kommer hända ! Ikväll blir det Kalix, imorgon Gällivare och onsdag+torsdag blir det Luleå och Älvsbyn.

Jag väntar också på besked om det första "riktiga" återbesöket efter min sjukdomstid. Onkologen från Umeå kommer upp till Sunderbyn för oss ca-drabbade. Jag ska ju på återbesök 4 gånger per år i 10 år ! Men det är bra, man blir ju väl genomgången !

Blogga på.

Ute Lördag

Nå, lite kallt var det i alla fall att stå ute hela dagen och kolla på isracing ! Men lika roligt är det varje gång att se hur det går för Fader Vår, som syrran säger.... Första racet gick inte... Han fick en knuff i sidan av en mottävlande och hamnade upp och ned ! Men i andra racet lyckades han ta sig i mål, jag tror på en sjunde plats. För er som lyssnar på Norrbottens Radion kan jag bara tala om att Fader Vår pratade i radion i torsdags.

Kajsa, jag kan tyvärr inte sy ! Jag låter sy upp en 2-delad aftonklädsel för vi (jag och maken) ska närvara på Oriflame Award galan i Stockholm om 2 veckor. Och då är det långklänning och mörk kostym som gäller. Vi är inbokade på Hilton, vi ska åka limosin och äta fiiiin middag i operaterassens festvåning. Jag blir också den enda representanten för Västerbotten (jag jobbar åt Oriflame Västerbotten), så det känns lite pirrigt !

Annars känner jag mig inte så pigg idag, lungorna svider ännu efter senaste attacken, och en förlamande trötthetskänsla breder ut sig. Kanske för mycket frisk luft, eller ? Nej, det blir sängen om en stund, det är inte säkert att man ens orkas se Mellis-festivalen. Å andra sidan, kan man ju köpa Aftonbladet och Expressen imorgon för att se vem som vann...

Blogga på.

Dags för uppdatering - Torsdag

Ja... Jag ska uppdatera !! Jag har bara inte idas, för tid det har man ju alltid till en liten uppdatering, eller hur, Eira ???? (jag hann före dig, ha ha )

Inget spännande har hänt under veckan, tror jag. Men måste det hända saker hela tiden ? Jo, i o f sig har tyget till mig klänning kommit idag !! Och det var så snyggt... Mörkt granitgrått med tunna rosa snören på, visst låter det snyggt. Men igår, kom jag på att man kan ju inte fara på bal med en gammal grå, urtvättad Lindexbehå under en alldeles ny balklänning, så jag gick till kompisen E i Luleå som har underklädesbutik och sa: Prova ut en behå åt mig !! Och ni kan inte tro, där har jag stått i butiken, böjt mig ner, skakat på bysten och den läckraste behå satt som gjuten på kroppen ! Nog ser man att det är värt att någon som kan sin sak hjälper en. Nå, det slutade med att jag köpte trosan till också, inte billigt men värt varenda krona.

I morgon blir det klippning och provning av klänningen, eller.. det blev ju ingen klänning, det blev en tummetott!! Nej, skoj igen, det blir en lång kjol med ett litet släp och en omlottjacka till som fästs med en liten rosa brosch i sidan. Det är inte lätt att få till något som sitter snyggt när man väger alldeles för mycket.

Som vanligt har det varit jätteskoj att träffa alla VV-medlemmar den här veckan, och jag har fått ett mail av min förra vv-chef idag, med lite förklaringar vart hon tog vägen. Jag ska ta kontakt med henne igen, under dagen imorgon.

Sängen väntar, och jag väntar på Eiras uppdatering.
Blogga på

Ännu mera sjuk - Lördag

Ännu mera sjuk... Det känns ut som att det aldrig tar slut detta. Var lite mosig på torsdag kväll kändes det ut som, men det var ingenting mot vad det blev igår ! 38,5 på morgonen (feber alltså), la mig i sängen redan 14.00 på dagen, och där har jag legat till 10.00 på morgon ! I o f sig upp och pinka nån sväng, dricka lite vatten och koll av temp kl. 19.00 (39,8 !!) Ja... Jag klagar, men jag brukar inte ha feber och blir DÅLIG när jag får det, maken säger att det är 27 år sen jag hade feber och då hade vi varit tillsammans i en vecka ! Nå, man ska inte klaga över feber, ont i halsen och i kroppen, det finns värre saker, jag överlever nog det här också.

Maken och lilla K är i Pullinki i dag och åker slalom/snowboard. Jag hoppas att dom får en trevlig dag, jag är bara LITE avundsjuk för att jag inte orkar följa med, men det får väl bli en annan gång, då.

Annars så vann Anja idag och Anders Södergran med, bara så ni vet. Kolla länken Syrran Eva, min kära systersom vill bytan namn!! Nu vill han heta Donatello.... Turtlarna är poppis nu igen.

Nu väntar sängen igen, orkar inte mer, tyck lite synd om mig, va....
Blogga på.

Sjuk igen - Torsdag...

Hann inte mer är skriva dagens blogg, så kände jag hur jag fick ont i halsen, igen... Det är bara 2 veckor sen sist ! Nu ikväll har jag rejält ont och känner mig inte pigg, febrig och dan. Så det blir nog inte något mer jobb i helgen, det blir en helg i stillhet.
Maken O och lilla K ska kanske åka till Pullinki i helgen för skidor, ja, lilla K åker ju snowboard. Jag fick en fantastiskt fint brev av hennes mamma Barb hemma i Melbourne i dag. Nästan så att man får tårat i ögonen... Tänk att vi är hembjudna till 3 familjer i Aussie nu ! Det återstår ju bara resan dit...
Blogga på.

Trött Vecka - Torsdag morgon

Hipp och galej ! Så känns det i kroppen idag... Ont i fötterna, är inte van med klackeskor en hel kväll ! Jobbat som ett tok den här veckan, försöker städa "ut" mitt VV-liv och sluta med värdighet tills sommaren. Jag vet inte ens var jag ska börja...
Igår startade dagen kl 03.45, iväg till Luleå för VV-jobb. Hann med ett besök på Sunderbyn också, för blodprovstagning (svaret var bra) och sedan hem för att byta kläder och dryga timmans körning upp till Gällivare.

I Gällivare var det tjej-mässa, och det kära Happis-bor, är något som ni skulle ordna i Happis. För: det var så mycket folk !!! Modevisningar, massage, frisyrer, smink, ljus, kläder, föreläsningar, fotvård, healing och allt ni nästan kan tänka er !! Öppet från 19.00-22-00 i 2 plan i Folkets Hus och det var jättemycket folk hela tiden. Jag visste inte att det fanns så mycket tjejer i Gällivare ens...

Jag och K stod på mässan med Oriflames monter, gissningstävling och lite försäljning, kanonskoj, jag blir fortfarande förvånad att inte alla vet vad Oriflame är !!

Landade hemma kl 23.45 och var så trött i huvudet och i fötterna, och de onda i fötterna sitter kvar än idag. Men det är en bagatell, för det är ju så skoj !! att träffa alla roliga och glada människor. Mest glad blev jag av att träffa Inger, som jag sällan träffar, men mår så bra av. Ni kan inte ana så lika vi är, och så gott vi gör varandra. Till hösten ska vi göra lite jobb tillsammans igen, det ser jag fram emot.

Nå, nu väntar frukost, förmodligen blir det sjukvårdsjobb i helgen, det var många som var sjuka sa poolen på morgon... Men det tycker jag är roligt också.
p.s. kika på syrran Evas blogg också. Länken finns...
Blogga på!

HALLÅÅÅÅÅÅ

Hallåååå.... Är det bara jag som bloggar på en söndag ? Var håller ni andra hus ? Och skyll inte på arbete, för jag har också jobbat och varit på revy och hunnit skriva 2 bloggar !!

Revyn var bra, bäst var Patrik och bandet med en kanonbra låt ! Roligast var parodin på LKAB gruvarbetaren med fru som födde barn samt att syrrans kille Lasse är omnämd !
- jag har så ont i ryggen
- varför då ?
- jo, 1982 blev jag påkörd.
- blev du påkörd ! Av vem då ?
- Jo, av Ahlbäcks Lasse
- Men hade han körkort då ?
- nej, men hans pappa har ett !!

Allt utspelar sig dessutom på Överkalix bondska.
Syrran och jag diskuterade att man skulle kunna göra parodi på många överkalix-bor.. Tror ni inte ? Jag tror vi börjar spela nästa år, om vi törs !

Blogga på.

Isracing Lördag och TG-Söndag

Hållå !! Har ni saknat mig ?? Jag orkade bara inte skriva någonting igår kväll... Trött, trött...
Nå, dagen började kl. 07.30 med väckning av en hurtig make som tyckte att jag borde stiga upp om vi skulle hinna på isracingen i Luleå. Snabb frukost, maken gjorde mackor och kokade choklad, bilen full i varma kläder och skor, och sedan iväg för att hämta lilla K. Och i Morjärv kommer maken på att termosen med choklad står kvar hemma på köksbänken, trevligt eller hur !
Nå, utan choklad klarar man ju sig. Kallt och blåsigt i Luleå som vanligt, farsans röda kadett var jättefin, innan starten gick förståss...
Han hann några varv, låg 4:a av 11 stycken och sen försvann han ! Efteråt fick vi veta att det berodde på en rullning av banan. Bilen är inte lika fin nu... Det kommer att bankas plåt och skruvas under veckan, för troligen ska bilen igång igen, det är ju tävlingar här i Ökx och i Morjärv om 2 veckor.
Hem, stelfrusna, och sedan blev det soffläge tills T och J från Kiruna kom på besök. Men redan kl. 22.00 låg jag i sängen, och inom 10 minuter sov jag. Och i morse har jag stigit upp tidigt för att jobba några timmar på TG. Som vanligt är det alltid roligt att vara där, träffa arbetskompisarna och alla patienterna. Men är det någon som ska och kan klaga, så är det sjukvårdspersonal, för nog får dom springa benen av sig oftast. Det behövs bara att det händer något utöver dom dagliga rutinerna, och allt faller omkull. Kompisen K var riktigt trött, när hon åkte hem 12.00 för att vara tillbaka igen 16.00 för kvällspasset ! Jag, jag slutade 13.00 och ska nu försöka göra lite pappersarbete inför arbetsveckan innan jag 17.00 åker på Överkalix revyn med min mamma och mina 2 syrror !
Vi hörs sen, med rescentioner på den...
Blogga på.

Rufsig i håret - Fredag

Rufsig i håret... har inte ens kammat sig idag, och skäms inte för det heller ! Maken skäms nog mer än mig. Idag har varit en dag med en massa småplock som : bankärenden, postärenden, utlämning av produkter till mina oriflame-kunder, vv-papper för veckan, köpa obligatoriska fredags-blomman, handla på konsum, laga mat, slänga kartonger i återvinningen, svara på mail och till sist: Kanske början på ett till jobb !!
Än så länge är det en hemlis, snart ska jag avslöja vad det är, nyfikna får ni vara ett tag till !

För det är så här jag ser framtiden: jag kommer att ha flera jobb samtidigt, och jag tycker om att ha det så, så det så !

Annars så går tvättmaskinen idag också...

Måste planera för tjejmässan i Gällivare på onsdag. Visste ni förresten att det är Internationella kvinnodagen på onsdag ? Har ni "firat" det nån gång ? Ska man fira det ?

Vi hörs imorgon igen, Blogga på.

Sovmorgon Torsdag...

Idag blev det en sovmorgon, vaknade klockan 08.00 med en brinnande huvudvärk ! Kanske för att jag åt lite dåligt igår, drack inget vatten och var vaken i 18 timmar ! Vad tror ni ?
Jag har haft en trevlig dag, startade en ny vv-grupp i Älvsbyn och på hemvägen stannade jag för att handla på ICA-Maxi i Luleå. Nu är jag så modern, så, för jag har handlat livsmedel med Selfscan!! Första gången, och det fungerade!

På affären träffade jag kompisen C som jag inte har träffad sedan vi begravde hennes make K i början av juni 2005. Konstigt att tänka att hon är änka och är ett år äldre än mig...Men det blev ett kärt återseende med mycket skvaller... Och mer lär det bli, för jag ska stanna där nån torsdag och bara skvallra ännu mer. Nu blir ni nyfikna, va !! Men vi skvallrar aldrig om bloggisar, för dom har inga hemlisar, för dom skriver ju ner allt i en blogg, eller hur !

Nu stundar sängen igen, min favoritplats i det här huset. Kanske jag kan sova bort resten av huvudvärken. Imorgon väntar lite pappersgöra, både med Vv och med Oriflame.

Blogga på.

En trött Luleå Onsdag

Jobb, jobb, jobb... åkte hemifrån kl. 05.15 på morgon och har nyss kommit hem !! (22.00) Men roligt har jag haft under dagen. Träffat, som vanligt, goda, glada människor.
Men dagens blogg blir kort, för jag är jättetrött, men jag kunde inte hålla mig från att skriva lite, lite...

Eira - vad Sigge är söööööt ! Min längtan efter hund väcktes igen !
Kajsa - vad modig du är som ska stå på scen, jag hade aldrig tordas !
Nina - tänk vad duktig du är som både läser, jobbar och sköter familj !
Mia - vilken duktig försäljare du är !Kanske du skulle söka jobb som säljare ?
Alla mina duktiga oriflammor - tänk vad ni kan, ni är jätteduktiga !
Alla mina duktiga vv - låt alla tappade hg ligga, ta inte upp dom !

Så här skulle man kunna hålla på hela natten, men sängen väntar, relativt nybäddad och en snarkande man bredvid.
Vi hörs imorgon.
Blogga på.